Nieuwe applicatie van Wemagine maakt werk licht

In Nederland zijn er bijna 4 miljoen lantaarnpalen. Het is de verantwoordelijkheid van gemeenten dat al deze lantaarnpalen elke nacht weer branden. Wemagine maakt ze dit nu een stuk makkelijker met het pas ontwikkelde Licht Management Systeem. Lees in dit artikel hoe deze geavanceerde applicatie zorgt dat het monitoren en melden van kapotte lantaarnpalen vanaf nu een eitje is.

Niet meer in het duister tasten

Stel; de lantaarnpaal in je straat valt uit. Wel zo veilig als deze zo snel mogelijk weer werkt. Daar kan echter nog best wel eens wat tijd over heen gaan. Een burger meldt de kapotte lantaarnpaal namelijk eerst bij de gemeente, de partij die verantwoordelijk is voor de lantaarnpalen. De gemeente speelt de melding daarna door naar een aannemer, die het vervolgens weer doorgeeft aan de monteur. Voor je het weet zit je twee weken zonder licht in je straat. Nou is dat midden in de stad nog niet zo’n ramp, want daar staat tien meter terug en tien meter verderop vaak nog een lantaarnpaal. Maar als het nou net die ene lantaarnpaal op een verlaten weg naar Lutjebroek is, dan fiets je daar toch wat minder ontspannen in het donker.

lms_0.png

Sneller overzicht en efficiënter werken

Het Nederlands Licht Instituut wilde een oplossing voor dit probleem en klopte daarvoor aan bij Wemagine. Met de vraag of wij een systeem konden ontwikkelen waar niet alleen enorme datasets in kunnen (al die lantaarnpalen), maar dat ook het schakelen tussen de verschillende betrokken partijen (burger, gemeente, aannemer, monteur) makkelijker maakt. Deze uitdaging gingen we graag aan, helemaal nu we, naast websites, steeds vaker applicaties bouwen. Dus we gingen meteen van start met brainstormen, schetsen, overleggen, vormgeven, programmeren, tot aan testen, evalueren en bijwerken. Met als resultaat: het Licht Management Systeem.

areaal_overzicht.png

Hoe werkt het Licht Management Systeem?

Ons Licht Management Systeem (LMS) is een applicatie die het makkelijker maakt om storingen van lantaarnpalen te melden en helpt om de storingen sneller op te lossen. Beheerders zien op een landkaart met alle lantaarnpalen in één oogopslag waar alle storingen zich bevinden en wat de doorlooptijden zijn. Gemeenten, aannemers én monteurs kunnen inloggen en werken hiermee gemakkelijk samen in één systeem. Bovendien maakt LMS het burgers heel makkelijk om een storing te melden en houdt het ze ook nog op de hoogte over de verwerking van hun melding. En dat alles in de cloud en LMS werkt zowel op desktop als tablet.

Applicaties bouwen

Op de website van LMS kunt u de applicatie gratis uitproberen of er meer over lezen: www.lichtmanagementsysteem.nl. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen als het gaat om applicaties bouwen? Neem gerust contact met ons op. Peter staat voor u klaar. 

Meer artikelen