Administratiedruk verlagen met Curiat (door Wemagine)

Twee jaar lang hebben we samengewerkt met bedrijfsmaatschappelijk werkers om Curiat precies te maken zoals we wilden. Nu is het zo ver: na uitvoerig getest te zijn door onze partners uit het werkveld is Curiat gelanceerd. Wat Curiat doet? Alleen maar alle administratie vergemakkelijken voor bedrijfsmaatschappelijk werkers, psychologen, life coaches en andere dienstverleners. Lees hieronder het opmerkelijke verhaal over het ontstaan van deze applicatie.

Rolkoffers vol administratie

We hebben Curiat niet zomaar uit ons mouw geschud. Twee jaar geleden werden we benaderd door onze ontwikkelpartners: bedrijfsmaatschappelijk werkers die het zat waren om elke keer twee rolkoffers met administratie mee te slepen. Als er iets in de dossiers gewijzigd moest worden en de koffers lagen op een andere locatie, dan kon de wijziging niet doorgevoerd worden. En als een cliënt een vragenlijst moest invullen, dan ging dat per post en werden de resultaten overgetypt. Elke dag waren onze partners één tot anderhalf uur kwijt aan administratie. Dat is 5 tot 7,5 uur per week, 20 tot 30 uur per maand en ergens tussen de 240 en 360 uur per jaar. Nu ze Curiat gebruiken kost het ze 5 minuten per dag. Dat komt neer op 20 uur per jaar (in plaats van per maand)! Kunt u nagaan hoe veel meer tijd ze kunnen besteden aan hun cliënten.

curiat_0.jpg

Steeds meer applicaties

We bouwen bij Wemagine tegenwoordig steeds vaker applicaties zoals Curiat. Natuurlijk blijven we ook uitmuntende websites maken. We merken juist dat onze ervaring in het maken van websites onze applicaties ten goede komt. Veel bedrijven stoppen met ontwikkelen als hun applicatie technisch goed in elkaar zit. Maar wij gaan dan juist door. Hoog gebruiksgemak en een prettige uitstraling maken onze applicaties bijzonder. Bovendien maken wij de applicaties zo dat ze gemakkelijk aangepast kunnen worden voor verschillende beroepsgroepen. Curiat is gemaakt voor bedrijfsmaatschappelijk werkers, maar kan op maat gemaakt worden voor elk beroep dat te maken heeft met cliënten, patiënten of zelfs leerlingen.

Hoe werkt Curiat?

Curiat neemt heel veel administratieve taken over. Alles is digitaal dus huiswerkopdrachten, verslagen van sessies en behandelplannen zijn gemakkelijk doorzoekbaar en overal bereikbaar. Als een cliënt een vragenlijst moet invullen dan krijgt hij of zij automatisch een link via e-mail. De antwoorden worden digitaal ingevuld en staan dus meteen in het dossier. Als de cliënt de enquête vergeet in te vullen, krijgt hij of zij automatisch een herinnering. Ook kan Curiat de dienstverlener herinneren aan taken die nog uitgevoerd moeten worden.

Privacy en beveiliging

Natuurlijk hebben we rekening gehouden met de veiligheid van de gegevens. Goede administratie is verplicht en belangrijk, en goede beveiliging is daarbij onontbeerlijk. Daarom zijn alle gegevens beveiligd door SSL-encryptie. Ze worden dus verzonden via een beveiligde verbinding. Bovendien is Curiat voorzien van het zeer veilige tweestapsverificatie. Dat betekent dat u inlogt in Curiat met uw wachtwoord en een code die naar uw mobiele telefoon wordt verzonden. Zo weet u zeker dat er niemand anders kan inloggen in uw account, want u bent de enige met toegang tot uw telefoon. Daarnaast worden alle gegevens bewaard in een goed beveiligd datacenter in Groningen.

curiat-demo-login_0.png

Gratis uitproberen

Curiat is gratis een week lang uit te proberen. Wilt u liever eerst nog wat meer lezen? Ga dan naar de website van Curiat: www.curiat.nl. Neem gerust contact met ons op voor vragen over Curiat of de bouw van andere applicaties. Peter staat voor u klaar.

Meer artikelen